Sikkeloita ja piippoja: Teppo Nygren, Sanna Pajari ja Marjaana Tykkyläinen

Näyttelyssä on esillä koruja, veistoksia, maalauksia, keramiikkaa ja mosaiikkeja.

Rautjärveläisten Marjaan Tykkyläisen, Sanna Pajarin ja Teppo Nygrenin yhteistyö juontaa Rautjärven kansanopiston kokeilevan kuvanveiston kurssille, jossa Tykkyläinen oli opettaja ja Pajari ja Nygren oppilaita.

Kolmikko piti ensimmäisen yhteisen näyttelyn Käytävägalleriassa marraskuussa 2018. Nyt jo neljäs yhteinen näyttely avautuu Käyvägalleriassa.

Rautjärven asemalla asuva kuvanveistäjä Marjaan Tykkyläinen tunnetaan ilmeikkäistä ja sympaattisista ihmis- ja eläinveistoksista. Materiaaleinaan Tykkyläinen käyttää betonia, kipsiä, paperia ja keramiikkaa. Tykkyläinen on suorittanut opintonsa Joutsenon opistossa kuvataidelinjalla ja Kankaanpään taidekoulussa.

Niin ikään Rautjärvellä asuva Sanna Pajari maalaa akryyliväreillä persoonallisia ja värikkäitä töitä aiheinaan eläimet ja luonto. Nyt esillä on myös keramiikkaa ja mosaiikkeja. 

Kellosepäksi kouluttautunut Teppo Nygren alkoi eläkepäivillään tehdä hopeakoruja. Hänet tunnetaan taitavana hyönteisten ja muiden luontoaiheiden kuvaajana. Nygrenin repertuaariin kuulu myös pienenpienet ja pikkutarkat käyttöesineistä mallinsa ottaneet korut. Teppo Nygren asuu ja työskentelee Simpeleellä.

Avoinna: ma-pe 9-18, 20.11. suljettu.

Kuvat: Sanna Pajari, Painelaatta, 2020, mosaiikki; Teppo Nygren, hopeakoruja; Marjaana Tykkyläinen, Tähtimerkki, 2019, keramiikka.
 
 

Lisätiedot

Ti 3.11.2020 09.00 - Pe 27.11.2020 18.00
Käytävägalleria