Mariina Niittymäki ja Inari Kytömäki istuvat suuren kellon ympärillä

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble

Niitty- & Kytömäki ja Kuningasten Kunnioiksi -ensemble juhlii debyyttilevynsä julkaisua sydämellä sävelletyn ja musiikillista moniulotteisuutta tarjoilevan konsertin myötä. "Hamasta ylimuistoisista ajoista ovat kaikki kansat maailmassa rakastaneet soittoa, laulua ja runoelmata. Soitto ja laulu ihmisellä ovat ikäskun toinen pyhempi kieli, jolla itsellensä eli muille haastelee erinäisiä halujansa ja mielensä vaikutuksia" -Elias Lönnroth- Kanteletar. Tämähän pätee niin täysin tänäkin päivänä! Lisätäänpä Lönnrothin viisaisiin sanoihin tämän päivän musiikkia- ja avot! käsillä on jotain ainutlaatuista! Niitty- & Kytömäki on levyttänyt kokonaisen albumin suomalaista klassikkorunoutta Kalevalasta, Kantelettaresta, Uuno Kailaalta ja Saima Harmajalta uusin sävellyksin. Vahvat ja vaikuttavat tekstit pääsevät uudenlaiseen valokeilaan sillä musiikillisia sävyjä on kuultavissa mm. latin-, vintage-, cabaree- artrock-, ja nu-jazzista, runojen sisällön ja rytmiikan ehdoilla sekä niitä kunnioittaen. Kappaleet ovatkin sävelletty varta vasten ko. runoihin. Kokonaisuus loihtii elämyksellisen mystisen ja aistikkaan maailman ja tarjoaa kuulijoilleen jotain ainutlaatuista. Tule kokemaan, näkemään ja kuulemaan musiikillinen ja lyyrinen kurkistus suomalaisiin synty juuriin.

Ensimmäinen single Tuoll´ on mun kultani, joka julkaistiin marraskuussa, herätti ihastusta niin median kuin muiden musiikin ammattilaisten keskuudessa. Kappaletta on kuultu useampaan otteeseen valtakunnallisessa radiosoitossa. Kevät talven aikana single julkaisut siivittävät matkaa kohti konserttien ja albumin julkistamista. Levy julkaistaan suoratoistopalveluissa, mutta myös vinyylipainoksena. Konsertin yhteydessä käteislevymyynti.

Kokoonpano koostuu Lappeenrantalaisista ja Imatralaisista ammattilaismuusikoista. Kokoonpanon rivistöstä saatat bongata tuttuja taitajia Lappeenrannan kaupunginteatterin, Imatran kaupunginteatterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Rakuunan soittokunnan, Jyväskylä big bandin ja monien muiden arvostettujen kokoonpanojen rivistöistä. Näiden Lappeenranta/Imatra alueelle rantautuneiden muusikoiden keikkahistoriasta löytyy esiintymisiä ympäri maailmaa akselilta Fidzin saarilta Japaniin. Ehkäpä juuri siksi konsertissa ja levylläkin kuullan maukkaita maailman mausteita.

Niitty- & Kytömäki:

Laulu Mariina Niittymäki
Piano/koskettimet Inari Kytömäki

Kuningasten Kunnioiksi -ensemble:

Kitara Jarkko Palokas
Kontrabasso Simo Kärki
Saksofoni Esa Niiva
Rummut Tommi Taavila

Lisätiedot

La 15.4.2023 19.00
Karelia-sali
Kesto:
noin 2 h sisältäen väliajan

Hinta

Normaali

  • 16 EUR

Eläkeläinen, Opiskelija, Varusmies, Työtön

  • 14 EUR

K-18 Normaali

  • 16 EUR

K-18 Eläkeläinen, Opiskelija, Varusmies, Työtön)

  • 14 EUR

(Lipun hinta toimituskuluineen alkaen.)