Tea Karvinen Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Kuvaaja Tea Karvinen

Kansallispuistoilta

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt ja valokuvannut kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina. Hän on myös haastatellut toistasataa puistojen hoitajaa ja muuta asiantuntijaa. Tule Tean kanssa matkalle Suomen kansallispuistoihin!

Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan "Kansallispuistot - maamme luonnon helmet", joka julkaistiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Suomi ansaitsee hienot kansallispuistonsa ja puistot hienon kirjan niistä kertomaan. Jokaiseen kansallispuistoon liittyy Tean omakohtaisia kokemuksia ja ennen kuulemattomia tarinoita.

”Tämä valokuva- ja tietokirja on seitsemän vuoden työn tulos. Kirjan tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä. Henkisesti matka on ollut hieno, fyysisesti sekä rakas että raskas. Mutta ilo on ollut aina läsnä, ja kirjan sivuilta selviää, mitä sain vastineeksi” kirjoittaa Tea Karvinen kirjansa saatesanoissa.

Kirjailijalta voi ostaa tilaisuuden jälkeen signeeratun teoksen hintaan 35 euroa. Tervetuloa luontoiltaan kansallispuistojen kiehtovaan maisemaan!

Tilaisuuden järjestävät Imatran seudun luonnonsuojeluyhdistys ja Imatran kaupunginkirjasto.

Lisätietoja: www.teakarvinen.com

Kuva: Tea Karvinen

Lisätiedot

Ti 3.3.2020 18.00
Kaleva-sali
Kesto:
1,5 tuntia