Tapahtuman mainoskuva: Jääsken kirjojen tuuletus Imatran pääkirjastossa 2.-23.10., Kouvolan pääkirjastossa 3.-24.11.

Jääsken kirjojen tuuletus

Jääski-seura tuulettaa Jääskeä käsitteleviä kirjoja yhteistyössä Imatran ja Kouvolan kaupunginkirjastojen kanssa!

Pääkirjastossa on esillä kymmeniä Jääskeen liittyviä kirjoja ja julkaisuja, joista useimmat ovat yksittäiskappaleita Jääski-seuran arkistosta. Kirjoja säilytetään normaalisti Karjala-talolla Helsingissä, mutta nyt ne halutaan tuoda esille yleisön katsottaviksi ja selailtaviksi. Jääskeen liittyviä kirjoja ovat vuosikymmenien aikana julkaisseet Jääsken kylä- ja koulupiiritoimikunnat, Jääski-seura, Jääski-säätiö sekä monet yksityishenkilöt. Kirjojen joukossa on esimerkiksi runokokoelmia ja murrekirjoja.

Kirjat ovat selailukappaleita, mutta niistä voi halutessaan ottaa kuvia ja kopioita. Kirjasto laittaa esille myös Jääskeen liittyviä lainattavia teoksia omista kokoelmistaan.
Jääski-seuran jäsenet ovat paikalla tuuletuksen avajaispäivinä mukanaan myytäviä kirjoja, lehtiä ja muita tuotteita. He myös ottavat vastaan Jääskeen liittyviä kirjoja ja lehtiä.

-    Jos jollakulla on tallessa vanhojen jääskeläisten henkilöiden haastatteluja esimerkiksi kaseteilla tai VHS-videoina, niin ne kannattaa tuoda avajaispäivänä Jääski-seuran pisteeseen. Kuten myös jos haluaa luopua omista, vanhoista Jääskeen liittyvistä kirjoista ja lehdistään, niin otamme ne mielellämme vastaan. Kaikki aineistot ovat arvokkaita seuraavien vuosien Jääskeläinen-lehtiä koottaessa, Jääski-seuran puheenjohtaja Kirsi Juura painottaa.

Kirjantuuletuskiertue siirtyy Imatralta Kouvolan pääkirjastoon marraskuussa.

Lisätiedot

Pe 2.10.2020 09.00-Pe 23.10.2020 18.00
Imatran pääkirjasto