Caroline Hamilton-MacQuarrie, Steamhorse Henry, 2020, steampunk-veistos

Caroline Hamilton-MacQuarrie

Eläinveistoksia ja fantasiaa.

Kanadansuomalainen Caroline Hamilton-MacQuarrie (s.2006, Ontario, Kanada) asui viisi ensimmäistä elinvuottaan Kanadassa. Jo kolmen vanhana hänelle oli selvää, että hänestä tulee taiteilija.

Viime vuosina Caroline on integroinut taiteeseensa muun muassa kelttiläistä historiaa josta hänen omatkin sukujuurensa isän puolelta juontavat, fantasiaa, Viktoriaanista Englantilaista steampunk-tyyliä, sekä USA:laisten keräilijöiden suosimien Breyer-hevosten tuunausta sikäläisten taiteilijoiden tyyliin. Viimeksi mainitussa tekniikassa sahataan alkuperäinen keräilyhevonen osiin joista joitakin osia sitten käytetään sen uudelleenrakentamiseen saven ja rautalangan avulla, ja osa hevosesta tehdään kokonaan uudelleen itse. Näiden päälle Caroline on rakentanut kaikenlaisia pieniä fantasiamaailmoita.

Viime aikoina hän on enenevässä määrin siirtynyt rakentamaan koko patsaat alusta alkaen itse, käyttäen runkoon rautalankatukea, alumiinifoliota, ja savea. Epoksi on tänä vuonna mukaan tullut uusi tekniikka, jolla kahden kemikaalin seoksella saadaan hyvin vahvaksi kovettuvaa muovin kaltaista ainetta, jolla saa vielä tarkempaa ja vahvempaa työtä tehtyä.

Caroline tekee myös paljon tilaustöitä ennakkotilausten perusteella. Hän on tehnyt ihmisille koiria, lintuja ja hevosia heidän rakkaiden lemmikkiensä valokuviin perustuen. Patsaat maalataan ja viimeistellään laajalla valikoimalla ohuita taidesuteja tai joskus vaikka kissan viiksikarvaa sutina käyttäen, ja maalaten akryyli- tai peiteväreillä ja lakoilla yksityiskohtaisesti viimeistellen.

Kuva: Caroline Hamilton-MacQuarrie, Steamhorse Henry, 2020, steampunk-veistos

Lisätiedot

Ti 29.12.2020 09.00-Pe 29.1.2021 18.00
Käytävägalleria