Basistikuninkaat
Tapahtuma on peruttu

Kings of Bass

Mihail Dzjudze, Artem Tshirkov ja Lev Klytshkov

Kolme pietarilaista musiikin merkkihenkilöä kohtaavat samassa konsertissa

Näiden taitureiden tapaaminen samalla konserttilavalla on kuin planeettojen kohtaaminen - harvinainen, mutta sitäkin mieleenpainuvampi tapahtuma. Kukin heistä on tunnettu ainutlaatuisena mestarina ja virtuoosina, mutta yhdessä esiintyessään he loistavat korostaen toinen toisensa lahjakkuutta, mikä luo vaikutelman musiikillisesta synergiasta.

Kontrabassobalalaikan soittaja Mihail Dzjudze on musiikin uudistaja, joka on täysin muuttanut käsityksen instrumentistaan nostaen bassobalalaikan yhtyesoittimesta solistiseen asemaan. Hän on ansioitunut taiteilija Venäjällä ja yksi viime vuosikymmenen parhaista klassisen kontrabasson soittajia.

Kontrabasisti Artem Tshirkov on palkittu kansainvälisissä kilpailuissa, mm. hän on Jeff Bradetichille nimetyn Kansainvälisen kontrabassokilpailun Grand Prix voittaja, jota kilpailua voidaan verrata merkitykseltään Kansainväliseen Van Cliburn pianokilpailuun.  Artem Tshirkov on Dimitri Shostakovitshille nimetyn Pietarin filharmonian Akateemisen sinfoniaorkesterin kontrabasistiryhmän konserttimestari.

Viulisti Lev Klytshkov on karismaattinen solisti ja korkeatasoinen orkesterimuusikko, jonka nuottiteline on heti Pietarin filharmonian maestron Juri Temirkanovin vasemmalla puolella. Hänen taituruutensa ja soittamisensa keveys valloittavat laajalla repertuaarilla klassikoista aina nykysäveltäjien teoksiin asti.

2.4.2020 nämä kolme pietarilaisten konserttisalien mestaria rikkovat raja-aitoja luoden yleisölle kuultavaksi esimerkkejä musikaalisesta oksymoronista: heidän kellontarkassa akateemisessa soitannossaan on kuultavissa eri musiikin lajien ja aikakausien tanssimelodioita. Ohjelma sisältää historiallisia sävelmiä kuten unkarilaisia ja romanialaisia tansseja sekä nykyaikaisia A.G. Schnittken ja  A.V. Semenovin melodioita. Konsertissa kuullaan teoksia Johan Sebastian Bachilta, Anton Vivaldilta, Friedrich Händeliltä ja Astor Piazollalta. Konsertti tarjoaa kuulijoille täyden käsityksen maailman musiikkikulttuureiden ja eri aikakausien tanssimelodioiden hämmästyttävästä kirjosta.

Lisätiedot

To 2.4.2020 19.00
Karelia-sali
Kesto:
n 2 h sis väliajan

Hinta

Normaali

  • 30 EUR

Pienryhmä, 5 - 10 henkilöä

  • 20 EUR

Ryhmä yli 10 henkilöä

  • 18 EUR

(Lipun hinta toimituskuluineen alkaen.)